Yangın Dolabi Sistemleri

yangindolabi_main

sertifikalar

 

ÖZELLİKLERİ

• Dolap kasası mukavemeti arttırıcı pres baskı şekillerle güçlendirilmiştir.
• Cam kapaklı modellerde uyarı yazıları fosforlu uygulanmaktadır.
• Kapak kilitleri krom kaplı metal malzemeden olup kolayca açılıp kapanmaktadır. (Gömme Tip)
• Dolap kapakları yüzeye gömme olup 180 derece açılmaktadır.
• Dolap boya öncesi fosfatlama işlemi yapılarak 0.70 mikron elektro statik toz boya yapılmıştır.
• Makaranın dolap kasasına bağlantısını sağlayan kol 6mm kalınlığında olup lazer kesimle şekillendirilerek imal edilmiştir.
• Hortumun sarılmış olduğu makara preste şekillendirilerek basınca dayanıklı hale getirilmiştir.
• Makara sistemindeki su yolları prinç malzemedir.
• Makaraya su giriş hortum bağlantısı kendi ekseni etrafında 360 derece dönerek bükülme ve kırılmaları engellemektedir.
• Hortumun her yöne çekilebilmesi maksatı ile makara hareketi 90-180 derece olup dışa çekildiğinde kendi ekseni etrafında kolayca dönebilmektedir.
• Makara hortum bağlantıları özel kelepçe ve pres baskılıdır.
• Hortum ucundaki lans (Nozul) 3 konumlu prinç göbekli olup rahatça açılıp kapanmaktadır.
• Sıva altı modellerimiz radyuslu demonte çerçevelidir.
• Makarada kullanılan hortum 25mm çapında TS EN 694 Standartlarına uygundur.
• Yangın dolaplarımız kendine has ve özgü dizaynı ile estetik bir görüntü sağlamaktadır.

 

TS EN 671-1’e Uygun, 1″ Yuvarlak, Yarı Sert Hortumlu Yangın Dolapları:
Hortumları serme ve bağlama gibi eğitimlere sahip olmayan personelin bulunduğu yapılarda kullanılan ve hortum uzunlukları 30 metreye kadar olan dolap çeşitleridir.

Modeller: Sıva altı, sıva üstü, tüp bölmeli, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun modeller mevcuttur.

Köpük Odası Uygulamaları
yd1 Sıva altı, sıva üstü, tüp bölmeli, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun modeller mevcuttur.
Tüp Bölmeli Model
yd3 Sıva altı, sıva üstü, tüp bölmeli, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun modeller mevcuttur.
Sıva Altı Model
yd2 Sıva altı, sıva üstü, tüp bölmeli, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun modeller mevcuttur.
TS EN 671-2’ye Uygun, 2″ Yassı Hortumlu Yangın Dolapları:
Yetişmiş yangın söndürme görevlisi bulundurmak zorunda olan yapılarda, bina dışı ugulamalarda ve yangın hidrantlarına bağlanacak hortum ve lansların bulundurulması için uygundur.
Modeller: Ayaklı, çatılı, sıva üstü, sıva altı, tüp bölmeli, çift makaralı, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun modeller mevcuttur.
Sıva Altı Model
yd4 Sıva altı, tüp bölmeli, çift makaralı, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun modeller mevcuttur.
Tüp Bölmeli Model
yd5 Sıva altı, tüp bölmeli, çift makaralı, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun modeller mevcuttur.
Tüp Bölmeli Model
yd6 Sıva altı, tüp bölmeli, çift makaralı, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun modeller mevcuttur.
Yangın Pompaları – NFPA 20’ye uygun, UL Listeli, FM Onaylı:
pumppSulu söndürme sistemlerine basınçlı su sağlayan, anma debi ve anma basınç değeri ile ifade edilen özel pompalardır.
1 adet diesel, 1 adet elektrikli ve 1 adet jockey pompa olmak üzere üçlü grup halinde kullanılmalıdırlar.
Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’te yangın dolabı sistemlerinin özellikleri ve kurulması zorunlu olan binalar aşağıdaki madde ile belirlenmiştir:

Madde 94 – Yangın dolapları sistemi sabit boru tesisatı ile yangın dolaplarından meydana gelir.

a) Sabit boru tesisatı;
1) Yangın dolapları sistemlerine suyu sağlayan sabit boru tesisatı çapı 50 mm’den az olmamak üzere yapılacak hidrolik hesaplara göre belirlenmelidir.

2) Yüksek binalar, alışveriş merkezleri, otoparklar ve benzeri yerlerde, ıslak veya kuru sabit boru sistemi üzerinde, itfaiye ve eğitilmiş personelin kullanımına olanak sağlayan bağlantı ağızları bırakılmalı ve bu bağlantı ağızları yangın merdiveni veya yangın güvenlik hacmi gibi korunmuş mekanlarda olmalıdır.

3) Sabit boru tesisatı üzerinde bulunan bütün hortum bağlantıları, itfaiyenin kullandığı normlara uygun olacaktır. Bağlantı ağızları, yapının sprinkler ve yangın dolapları sistemine de suyu sağlayan sabit boru tesisatında bırakılması durumunda, bu bağlantılar ana kolonlar üzerinden doğrudan yapılacaktır.

b) Yangın dolapları;
1) Yüksek yapılar, çarşılar, toplanma amaçlı binalar, konaklama ve sağlık amaçlı yapılar, kapalı kullanım alanı 2000 m2 den büyük olan bütün binalar, 1000 m2 den büyük imalathane ve atölyelere yangın dolabı yapılacaktır.

2) Yangın dolapları her katta ve yangın duvarları ile ayrılmış her bölümde aralarındaki uzaklık 30 m’den fazla olmayacak şekilde düzenlenecektir. Yangın dolapları mümkün olduğu kadar koridor çıkışı ve merdiven sahanlığı yakınına kolaylıkla görülebilecek şekilde yerleştirilecektir. Binanın sprinkler sistemi ile korunması ve katlara itfaiye bağlantı ağzı bırakılması durumunda yangın dolapları arasındaki uzaklık 45 m’ye kadar çıkarılabilir.

3) Hortumların saklandığı dolap ve kabinler gerekli cihazların döşenmesine izin verecek büyüklükte olacaktır. Bunlar yangın sırasında hortum ve cihazların kullanılmasını zorlaştırmayacak şekilde tasarlanacak ve sadece yangın söndürme amacı için kullanılacaktır.

4) Hortumlar, serme ve bağlama gibi becerilere sahip eğitilmiş personel veya itfaiye görevlisi olmayan yapılarda, yuvarlak yarı-sert hortumlu yangın dolapları TS EN 671-1’e uygun olmalıdır. Hortum, yuvarlak yarı-sert TS EN 694 normuna uygun, çapı 25 mm olmalı ve hortum uzunluğu 30 m’yi aşmamalıdır. Nozul (lüle) veya lansı kapama, püskürtme ve/veya fiskiye yapabilmelidir.

5) İtfaiye bağlantısı olmayan yuvarlak hortumlu yangın dolap dizayn debisi 100 1/dak ve lans girişindeki basınç 400 kPa olmalıdır. Basıncın 700 kPa’ı geçmesi durumunda basınç düşürücüler kullanılmalıdır.

6) Yetişmiş yangın söndürme görevlisi bulundurmak zorunda olan yapılarda kullanılabilecek yassı hortumlu yangın dolapları TS EN 671-2 nolu standartlara uygun olmalıdır. Yassı hortum anma çapı 50 mm’yi ve hortum uzunluğu 20 m’yi geçmemelidir. Nozul (lüle) veya lansı kapama, püskürtme ve/veya fiskiye yapabilmelidir. Dolap dizayn debisi 400 l/dak ve lans girişindeki basıncı 600 kPa olmalıdır. Basınç 900 kPa’ı geçmesi durumunda basınç düşürücü kullanılmalıdır.



Siz de hemen Dokur Yangın kalitesi ile hizmet almak, detaylı bilgi ve ücretsiz keşif için İletişim Formu aracılığı ile bizimle irtibata geçin.